Profesorul Victor V. Cutuș Mureșan și-a lansat cel de-al 24-lea volum din carieră, vineri, 20 septembrie, la Muzeul Municipal Călărași.

 

Noua carte a cunoscutului profesor de limbă și literatură română se numește „Rezistenţa prin cultură” – Gruparea de la Revista „Steaua” Onirismul „Școala de la Târgoviște”.

Profesorul Victor V. Cutuș Mureșan a început să scrie în anul 1965, iar debutul a fost în publicaţia „Contemporanul” cu articolul „Ar fi timpul ca…”, în care pleda pentru prezența poeziei argheziene în toate programele școlare.

A fost președinte și adjunct al șefului secției de învățământ al Consiliului Raional Călărași, inspector școlar în județele Ialomița și Călărași, director adjunct al Colegiul Național „Barbu Știrbei” unde a predat 40 de ani și pro-rector al Universității Populare „P.V. Haneș”.

Profesorul Victor V. Cutuș Mureșan a primit în anul 2000 Ordinul Național „Pentru merit” în gradul de cavaler pentru activitatea literară, iar în anul 2011 a primit distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Călărași.