Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ va fi modificat, întrucât au existat numeroase solicitări de modificare a ghidului de finanțare aferent acestui program.
Bugetul aprobat pentru această categorie de proiecte este de 1,40 de miliarde de lei, mai mult cu aproximativ un miliard de lei față de alocarea inițială, care avea în vedere doar eficientizarea energetică a unităților de învățământ.
Principalele beneficii ale acestui program vor fi: extinderea plajei de solicitanți, prin introducerea eligibilității consiliilor județene; introducerea eligibilității tuturor clădirilor publice aflate în administrarea UAT (școli, dispensare, clădirea primăriei, etc.); introducerea posibilității ca UAT-urile să poată veni în parteneriat cu Consiliul Județean; introducerea posibilității de acordare a avansului; mărirea sumelor/proiect, în funcție de numărul de locuitori și de categoria UAT (comună, oraș de rang I sau II, etc.), de exemplu: 1.500.000 de lei pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori;
– 3.000.000 de lei pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 locuitori; 4.000.000 de lei pentru orașe; 5.000.000 de lei pentru municipii de rang II; 6.000.000 lei pentru municipii de rang I.
Perioada de înscriere în aplicația informatică a datelor tehnice aferente proiectelor va începe în data de 5 iulie 2021, ora 10:00 și se închide în data de 4 octombrie 2021, ora 16:30. Astfel, sesiunea programată să înceapă pe 4 mai, a fost amânată.
Bugetul aprobat pentru această categorie de proiecte este de 1,40 de miliarde de lei, mai mult cu circa un miliard lei față de alocarea inițială.