Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a decis suplimentarea Programului “Rabla Clasic” 2016 cu peste 3.500 de noi note de înscriere destinate exclusiv persoanelor fizice. Aceasta este a treia suplimentare a programului din acest an.
“Această nouă suplimentare, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, confirmă succesul istoric pe care l-a înregistrat, anul acesta, programul ‘Rabla’. Cumulând bugetul iniţial al Programului şi suplimentările din iulie şi octombrie, ne aşteptăm să depăşim 25.000 de beneficiari, până la sfârşitul anului. Interesul faţă de Programul ‘Rabla’ continuă să fie foarte ridicat şi mă bucur că am reuşit să identificăm resursele pentru a înlocui şi mai multe maşini vechi cu autovehicule noi, mai puţin poluante”, a transmis ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana-Paşca Palmer.
Notele de înscriere se introduc de către producătorii validaţi începând de ieri, 23 noiembrie, ora 12:00, iar facturile aferente acestora vor fi emise numai începând cu data de 9 decembrie 2016.
De asemenea, a fost prelungită data până la care proprietarii persoane fizice şi juridice se pot înscrie la producători, şi anume până cel târziu la data de 10 decembrie 2016. Nota de înscriere este valabilă maximum 120 de zile de la emiterii, însă fără a se depăşi data de 15 decembrie 2016, iar termenul – limită pentru depunerea ultimei cereri de decontare din cadrul Programului este 15 decembrie 2016.
În plus, a fost introdusă posibilitatea prelungirii, până la data de 31 martie 2017, a valabilităţii contractelor de finanţare nerambursabilă încheiate de către producătorii validaţi cu Administraţia Fondului pentru Mediu.
Producătorii validați care vor să beneficieze de prelungirea valabilității contractelor pentru finanțare nerambursabilă până la data de 31 martie 2017 și depunerea ultimei cereri de tragere în data de 15 decembrie 2016, sunt invitați la sediul Administrației Fondului pentru Mediu pentru semnarea actelor adiționale.