Vești bune pentru ONG-iștii din toate colțurile țării. La data de 1 martie 2021, se relansează Start ONG, cel mai simplificat mecanism de finanțare dedicat ONG-urilor mici și instituțiilor neguvernamentale din România, finanțat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
500.000 de euro vor fi disponibili în cadrul ediției Start ONG din 2021 pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte comunitare în domeniile educație, sănătate, social, mediu și cultură.
Pentru al treilea an la rând, programul Start ONG oferă finanțări ONG-urilor mici sau recent înființate, din întreaga țară, instituțiilor publice din sfere precum educația (grădinițe, școli, licee) și cu rol social (cantine, centre pentru persoane vârstnice și copii), dar și grupurilor informale. Acestea pot obține finanțări de până la 10.000 de euro fiecare.
Primul apel al ediției din 2021 va fi lansat în data de 1 martie 2021, începând cu ora 09:00. Programul se desfășoară pe durata a zece luni, iar proiectele propuse pentru finanțare trebuie înscrise pe platforma www.startong.ro, începând cu data de 1 a fiecărei luni calendaristice.
În fiecare lună, organizațiile pot aplica pentru unul dintre cele 3 praguri de finanțare: pragul I, cu o valoare de până la 1.000 de euro; pragul II, cu o valoare cuprinsă între 1.000 și 5.000 de euro; pragul III, cu o valoare cuprinsă între 5.000 și 10.000 de euro.
Algoritmul de evaluare a proiectelor urmează principiul primul aplicant – primul evaluat.
Mai multe detalii despre noua ediție a programului se găsesc la adresa: https://startong.ro.
După înscrierea numărului maxim, nu vor mai fi acceptate noi proiecte, aplicanții doritori putând înscrie proiectul în cadrul apelurilor următoare.
Regulamentul ediției din 2021 a programului poate fi consultat aici: https://startong.ro/sto…/2021/StartONG-Regulament-2021.pdf