Consilierul local Costin Mirescu (USR) a avut în cadrul ședinței ordinare din data de 27 aprilie 2021 o propunere de hotărâre prin care ședințele de Consiliu Local să fie transmise live în integralitate pe pagina primăriei, www.primariacalarasi.ro, și pe pagina oficială de Facebook a instituției, pentru a asigura caracterul public al acestora, urmând ca, după încheierea acestora, înregistrările să fie disponibile pe site-ul primăriei.

Proiectul de hotărâre a fost motivat prin faptul că: „Tot mai multe instituții publice locale și centrale întreprind eforturi susținute pentru asigurarea transparenței activității pe care o desfășoară. Între aceste eforturi se disting măsurile luate în spiritul art. 138, alin. (2), lit. (c) din OUG nr. 57/2019, care prevede dreptul cetățenilor de a urmări pe internet desfășurarea ședințelor de Consiliu Local. Totodată, am sesizat tot mai multe voci în spațiul public călărășean care solicită transmiterea online a ședințelor Consiliului Local, astfel încât acestea să fie accesibile unui număr cât mai mare de cetățeni. Cetățenii municipiului Călărași au dreptul de a fi informați cu privire la modul în care aleșii locali își îndeplinesc mandatul și la modul în care aceștia le reprezintă interesele”.

În raportul atașat hotărârii este menționat faptul că „filmarea ședințelor poate fi încredințată în exclusivitate unui operator specializat în filmări de oricare tip, tot el fiind și singurul responsabil de conținutul și calitatea filmărilor realizate și furnizate pentru postarea ulterioară, ca urmare a unei proceduri de achiziție publică deoarece Primăria Călărași nu deține în acest moment echipament de specialitate și personal specializat pentru realizarea de filmări în direct”.

Hotărârea a fost respinsă de majoritatea consilierilor locali.