Marți, 14 noiembrie, s-a desfășurat întâlnirea comună inițială în cadrul proiectului “Managementul de Risc și Protecția la Inundații în Regiunile Transfrontaliere Călărași – Polski – Trambesh.

Cu acest prilej, la Călărași, a fost prezentă delegația bulgară, reprezentată de Marinetta Yordanova – președinte al Consiliului Municipal Polski – Trambesh, și Ilian Iliev – șef al Direcției Regionale pentru Protecția Împotriva Incendiilor și Protecția Populației Polski – Trambesh. Din partea județului nostru au participat la eveniment președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță, prefectul județului, George Iacob, şi inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Barbu Știrbei” al județului Călărași, locotenent colonel Adrian Păduraru.

Obiectivele principale ale proiectului sunt: lucrări de reabilitare și reparații în zona albiei râului Eliyska în Polski – Trambesh pentru îmbunătățirea cursului acestuia, în vederea asigurării condițiilor de viață sigure pentru localnici și pentru prevenirea inundațiilor – responsabil municipalitatea Polski – Trambesh și achiziționarea echipamentelor moderne de intervenție pentru situații de urgență – vehicul pentru intervenție de urgență – sistem mobil de pompare a apei, vehicul pentru transport muniție neexplodată, macara de 60 de tone – responsabil Consiliul Județean Călărași. Valoarea totală a proiectului este de 3.853.515 euro, cu o durată de implementare de 36 de luni.