Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă așteaptă vineri, 3 noiembrie, la Cinematograful 2D/3D, începând cu ora 19:00, la proiecția specială a lungmetrajului „Octav”, cu Marcel Iureș în rolul principal.

Evenimentul își propune să prezinte publicului călărășean o producţie aparte în peisajul cinematografic românesc, prin îmbinarea dintre emoţie şi nostalgie. Filmul, reprezentând o „declarație de celebrare a vieții”, transpune o serie de imagini calde și poetice despre România. Spectatorii vor avea astfel ocazia să vizioneze pelicula în compania lui Marcel Iureș, actorul principal din „Octav”, a regizorului Serge Ioan Celebidachi, care este și co-scenaristul lungmetrajului și a actriței Maria Obretin, care o interpretează pe Vera în producţia cinematografică.

Filmul „Octav”, în regia lui  Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan.

Coproducție România – Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (producător Adela Vrînceanu-Celebidachi), pelicula „Octav” este clasificat cu AG (Audiență Generală).

Lungmetrajul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.