Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu” din Călărași, în colaborare cu bibliotecile publice şi cu sprijinul primăriilor din judeţ, iniţiază proiectul „Rural IT”. Această colaborare a fost facilitată de metodistul din cadrul instituţiei culturale, Adrian Marius Macovei, şi bibliotecara Elena Stan.

„Proiectul care se derulează la nivelul întregului judeţ a pornit de la ideea că fiecare dintre noi trebuie să relaționeze cu semenii și comunitatea și urmărește dezvoltarea competențelor IT cu scopul îmbunătățirii calității vieții. Participanții vor învăța noțiuni de bază despre lucrul cu calculatorul, cum se editează și se salvează un document word, cum se navighează pe internet, cum se creează, accesează și utilizează o adresă de e-mail și un cont de facebook. Ne dorim ca acest proiect să fie un real succes și să faciliteze accesul persoanelor din mediul rural la informații în diverse domenii prin dezvoltarea abilităților de comunicare online”, se precizează într-o informare a Bibliotecii JudeţeneAlexandru Odobescu” din Călărași, remisă redacţiei noastre.

Rural IT” nu este singurul proiect la nivel județean inițiat de  Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași, anul trecut lansându-se şi cel intitulat „Istoria cărții pe înțelesul copiilor”.