La prima sesiune a examenului de bacalaureat 2018, la nivelul judeţului Călăraşi s-a înregistrat o rată de promovare de 56,03%. Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi, Elena Mihăilescu, doi candidaţi au obţinut media 10. Este vorba despre Ecaterina Dumitraşcu, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călăraşi şi Andra-Georgiana Stoica, de la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” Olteniţa. Printre primii zece elevi care au obţinut cele mai mari medii la Bacalaureat se numără şi următorii: Gabriela-Alexandra Radu, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (media 9,86), Simona-Andreea Brânduşoi, de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” Călăraşi (media 9,83), Octavian-Traian Paraschiv, de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” (media 9,80), Ştefan-Adrian Costăchescu, de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” (media 9,78), Mihaela-Isabel Chibrit, de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” (media 9,75), Diana-Mirela Samsaru, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (media 9,75), Cosmina Stroinea, de la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” Olteniţa (media 9,75), Andreea-Diana Nicolae, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (media 9,73).

Din totalul celor 1.588 de candidaţi, 1.329 au fost din seria curentă şi 259 din seriile anterioare. La proba de limba şi literatura română s-au înscris 1.427 de candidaţi, din care 142 nu s-au prezentat. La proba obligatorie a profilului, din cei 1.474 de absolvenţi înscrişi, 175 au absentat. La proba la alegere a profilului s-au înscris 1.482 de candidaţi, din care 163 nu s-au prezentat. Nu există licee cu rată de promovare 0%. Doi candidaţi de la Centrul de Examinare „Neagoe Basarab” Olteniţa au fost eliminaţi la proba de limba şi literatura română din cauză că aveau asupra lor dispozitive de comunicare cu exteriorul. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate astăzi, 4 iulie, la ora 10:30, atât la centrele de examen, cât şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse tot astăzi, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice luni, 9 iulie.