Având în vedere contextul economic dificil cauzat de răspândirea infecției cu virusul COVID-19, Administrația Fondului pentru Mediu a pregătit o serie de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Printre cele mai importante măsuri se numără suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite a creanțelor bugetare. În acest sens, nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilităților bănești și a veniturilor urmăribile și nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepție fac sumele provenite din hotărârile judecătorești pronunțate în materie penală.

Totodată, sunt suspendate acțiunile de control fiscal (a inspecțiilor fiscale), cu excepția verificărilor ce pot fi efectuate de la distanță, precum și a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indicii în acest sens.

De asemene, s-a amânat termenul de depunere a declarațiilor privind obligațiile la Fondul pentru Mediu, de la data de 25 martie 2020 până la data de 25 aprilie 2020.

Măsurile vor fi aplicate pe perioada cât în România este declarată stare de urgență, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației.