Faptul că PSD Călăraşi nu a invitat toată presa la conferinţa judeţeană ţinută în vinerea lui 25 septembrie arată clar care este atitudinea acestui partid faţă de jurnalişti şi faţă de dreptul opiniei publice de a fi informată. Stupidă atitudine, câtă vreme PSD-iştii nu prea au ce să ascundă. Ce face partidul inventat de Ion Iliescu este cât se poate de vizibil. Mare parte din liderii centrali ai partidului sunt fie cercetaţi penali, fie trimişi în judecată.

 

La Călăraşi este mai multă linişte din acest punct de vedere. PSD-iştii pot să-şi vadă liniştiţi de afaceri, în cârdăşie cu afacerişti din toate partidele, pentru că banul nu are miros, dar nici culoare politică.
PSD a devenit un partid mai trist decât pe vremea când Oana Mizil avea gânduri măreţe la Călăraşi. Şi pe vremea lui Dan Şova era mai multă veselie şi speranţă legată de situaţia social-democraţiei călărăşene.
Între timp, blazarea a devenit starea dominantă la PSD, câte unul mai primeşte o funcţie printr-o instituţie deconcentrată, simulându-se actul de putere. De fapt, PSD Călăraşi stă mai prost ca niciodată.
Am primit cu interes demisia lui Doru Ioan Tărăcilă de la conducerea Baroului de Avocaţi Călăraşi, sperând că acesta vrea să se apuce serios, din nou, de politică. Însă nu cred că actualii conducători ai PSD Călăraşi ar vrea să-i dea fostului lider mai mult decât o funcţie onorifică. Nu că Tărăcilă ar fi o amintire prea fastă pentru judeţul Călăraşi, dar cu siguranţă că dacă unii PSD-işti visează la funcţii, acum o pot face datorită unei fortăreţe construită de fostul ministru de interne şi preşedinte al Senatului României. Fortăreaţă, da, dar cu ziduri găurite, cu paznici adormiţi şi cu un rege beat de iluzia puterii. Asta este imaginea de astăzi a PSD Călăraşi, plastic vorbind.

Exprimându-ne fără figuri de stil, observăm că PSD Călăraşi este într-o degringoladă absolută, fără candidaţi pentru principalele funcţii în administraţie. Să ne uităm numai către Primăria Municipiului Călăraşi. Deşi aveau pentru funcţia de primar un candidat serios în persoana lui Marius Dulce, PSD-iştii au acceptat să stea la mâna liberalului/UNPR-istului Daniel Drăgulin, care, pentru a avea voturile pierdute prin fuga de la PNL către UNPR, promite PSD-iştilor două lucruri: că le va da funcţia de viceprimar şi că dacă UNPR face trecerea către o colaborare la nivel naţional cu PNL, va candida la primărie din partea PSD. Că doar doctrina nu e ceva de care să te împiedici… Şi PSD-iştii sunt mulţumiţi. Că e mai simplu să primeşti ceva decât să munceşti şi să obţii.
La PSD totul se vede în culori trandafirii. Bebe Cristodor este fericit că a fost uns preşedinte peste partid. E tânăr şi are timp să înveţe. Bătrânii partidului sunt mulţumiţi că afacerile merg…