În perioada 18 – 25 septembrie, la Albena, în Bulgaria, s-a desfăşurat Campionatul European de box pentru Juniori.

La competiţie au participat trei pugilişti de la Clubul Sportiv Municipal Călăraşi: Tavi Dobre (categoria 46 de kilograme), Mădălin Popescu (categoria 50 de kilograme) şi Valentin Dumbravu (categoria 66 de kilograme). Cei trei sportivi au făcut parte din lotul României, pregătit de antrenorii secţiei de box „Ioan Damian” a CSM Călăraşi, Valentin Anghel şi Georgian Anghel.

În penultimul act al Campionatului European pentru Juniori s-au calificat boxerii Tavi Dobre şi Mădălin Popescu, aceştia fiind medaliaţi cu bronz. De asemenea, Valentin Dumbravă s-a clasat pe locul 5, după victorii în faţa unor adversari puternici.

„Sunt mândru de tot ce s-a realizat la acest campionat european. Am făcut lucruri minunate, alături de copii minunaţi şi lângă o echipă pe măsură. Vreau să mulţumesc acestor copii de excepţie care au muncit şi care au demonstrat că pot învinge pe oricine, precum şi colegilor lângă care am muncit. Cu ajutorul lui Valentin Vrânceanu, Georgian Ursu, Radu Zarif, Costel Burlacu, George Mihai Pertea şi lui Marian Velicu, am reuşit să creăm o echipă în care doar noi am crezut cu adevărat, o echipă care nu a dezamăgit şi care aduce în România trei medalii de bronz şi două locuri V. Doar lumea dură’ în care trăim a făcut să nu avem cel puţin un reprezentant în finală. Vă mulţumesc pentru toată ambiţia şi dăruirea de care aţi dat dovadă la acest campionat”, a declarat antrenorul Valentin Anghel pe o reţea de socializare.

Directorul Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, Dumitru Chirilă, a precizat pe aceeaşi reţea de socializare: „Bravo, TaviDobre, excelent, Mădălin Popescu! Felicitări, Vali şi George Anghel! Cele mai grele momente ale noastre conduc adesea la cele mai mari momente ale vieţii noastre! În momente dificile, curajul înseamnă totul. Aveţi încredere în voi, fiţi curajosi, fiţi învingători! Succes!”.