Boxerul Ionuţ Pavel, legitimat la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi a participat, în perioada 23 noiembrie – 3 decembrie, la Campionatul European de juniori de la Sofia (Bulgaria). Acesta a adus prima medalie pentru echipa României, cea de bronz, la categoria 46 de kilograme. Pavel l-a învins la puncte (5 – 0) în sferturi pe albanezul Ariol Zenelia, ajungând până în seminfinală.

Sportivul călărăşean, Ionuţ Pavel, a rămas cu medalia de bronz la acest campionat european după ce a fost învins în semifinală de rusul Magomedov Rasul.

România a aliniat 21 de sportivi la această competiţie de la Sofia, 13 la masculin şi opt la feminin.

„Drumul lui Ionuţ spre marea performanţă doar a început, el demonstrând că are calităţi pentru a ajunge un mare campion. Noi suntem mândri de el şi de evoluţia lui. Felicitări întregului staff tehnic (din care face parte şi Valentin Anghel, antrenorul călărăşean), staff, care, condus de marele campion (dar şi antrenor), Dorel Simion, a reuşit să formeze această ‘mică familie’ între aceşti minunaţi sportivi şi colectivul tehnic. Faceţi o treabă minunată şi suntem mândri de voi!”, au declarat reprezentanţii CSM Călăraşi.

Următoarea competiţie la care va participa Ionuţ Pavel, Campionatul Naţional de Cadeţi, se desfăşoară în perioada 2 – 6 decembrie, la Arad.