Un puternic incendiu s-a produs marţi dimineaţă la un bar din comuna Roseţi. Două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au acţionat timp de aproximativ două ore pentru lichidarea incendiului. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

 

În data de 20 septembrie 2015, ora 02:22, două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe Drumul Naţional 3B, în localitatea Roseţi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un spaţiu comercial (imobil în care funcţionau un magazin alimentar și un cafe-bar), proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale din localitate. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu violenţă și cu fum dens la acoperișul spaţiului comercial, pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, fiind cuprinse de flăcări mai multe bunuri materiale. Trebuie menţionat, de asemenea, că exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăţi din cauza vântului puternic.

Echipajele s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. În urma incendiului au ars acoperișul spaţiului comercial (confecţionat din lemn și acoperit cu ţiglă) pe o suprafaţă de circa 200 de metri și mai multe bunuri materiale, fiind înregistrate pagube în valoare de 40.000 de lei. Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

incendiu