Primăria Comunei Roseţi a semnat, în urmă cu câteva zile, contractele de finanţare  pentru două proiecte accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Astfel, pe data de 16 noiembrie 2017, au fost semnate contractele pe PNDR pe submăsura 7.2  pentru proiectele „Extindere reţea de canalizare menajeră şi modernizarea gospodăriei de apă” şi  „Reabilitare reţea distribuţie apă în sat Roseţi, comuna Roseţi”.

Proiecte europene în valoare de peste 2 milioane de euro

Proiectul „Reabilitare reţea distribuţie apă în sat Roseţi, comuna Roseţi” are valoarea de 1.158.534 euro din care valoarea eligibilă 891.536 euro, iar Proiectul „Extindere reţea de canalizare menajeră şi modernizarea gospodăriei de apă” are valoarea de1.184.444 euro din care valoarea eligibilă este de 971.193 euro. „Lucrările efectuate în cadrul proiectului de extindere a reţelei de canalizare vor consta în executarea a două foraje şi a unui bazin de acumulare cu capacitatea de 500 de metri cubi. Pentru că avem un singur modul la staţia de epurare, în urma implementării acestui proiect, la canalizare se vor branşa aproximativ 500 de gospodării, în total1.780 de locuitori.  Ne dorim ca după implementarea acestui proiect să mai accesăm un altul prin care să realizăm un nou modul la staţia de epurare şi să mai branşam încă 500 de gospodării. Astfel, ne apropiem de 70 % din totalul populaţiei braşată la reţeaua de canalizare. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, după implementarea acestui proiect se rezolvă aproape 100% din necesarul de apă potabilă pentru locuitorii comunei Roseţi. Toate lucrările efectuate la reţeaua de apă potabilă şi apă uzată s-au realizat numai cu bani europeni”, ne-a declarat primarul comunei Roseţi, Nicolae Râjnoveanu.

Alte cinci proiecte europene, la un pas de implementare în comuna Roseţi

Un alt proiect aflat la un pas de implementare este cel legat de construirea unei săli de sport, în comuna Roseţi. „Am apărut pe lista sinteză cu proiectul privind construirea unei săli de sport, lucrare ce va fi executată în perimetrul curţii Şcolii Generale din centrul comunei. Avem spaţiul necesar şi putem executa lucrarea Urmează PNDL, să vedem ce ni se aprobă din cele două proiecte depuse. Mai avem pe GAL două proiecte depuse. Unu pentru realizarea unui mini teren de fotbal, ce va fi amplasat în apropierea actualului teren de fotbal. Şi tot pe GAL  mai avem o iniţiativă privind realizarea picturii la biserica din Parohia nr. 2 (din deal). Şi în felul acesta s-a cam rezolvat tot. Ceea ce am promis în campania, aproape se definitivează”, a precizat edilul-şef.

Aproximativ 400 de pachete vor ajunge la copii, de Sfântul Nicolae

Şcolarii din clasele I-IV şi preşcolarii din comuna Roseţi vor primi pachete din partea autorităţilor locale, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. „De când sunt eu primar, în ziua de Sfântul Nicolae pregătim cadouri pentru cei mici. Întodeauna am căutat să facem 400 – 500 de pachete pentru elevii din clasele I-IV şi pentru copiii de grădiniţă. Avem şi iluminat de sărbători cu cei care fac mentenanţa iluminatului public. În decembrie avem organizate vreo trei sau patru acţiuni, printre care se va număra şi o acţiune în colaborare cu elevii Liceului „Mihai Eminescu”. Se pare că elevii au colectatnişte daruri pentru copiii năpăstuiţi din această localitate. Pentru copii este o mare bucurie să primească sprijin şi mai ales venit tot din partea unor copii. Pe data de 1 decembrie vom depune coroane de flori la monumentul eroilor şi vom avea şi un program de colinde în prag de sărbători”, a menţionat primarul Râjnoveanu.