Primăria Comunei Roseţi a primit aprobare pentru două proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Astfel, cele două proiecte câştigate prin PNDL sunt: “Reabilitarea, modernizare școală gimnazială Iancu Rosetti, comuna Roseţi, județul Călărași”, în valoare de 6.779.452 de lei, şi “Modernizare drumuri de interes local în comuna Roseţi, județul Călărași”, în valoare de 6.759.933 de lei.

“Pe primul proiect a fost inclusă şi sala de sport, însă nu a fost aprobată la finanţare deoarece depăşeam cu mult suma şi atunci am hotărât ca pentru această sală de sport să facem un alt proiect pe care să îl depunem la Compania Naţională de Investiţii. Este absolut necesară realizarea acestui obiectiv pentru şcoala generală. De asemenea, prin aprobarea celui de-al doilea proiect, reuşim acoperirea a 90% din drama stradală din localitatea noastră. Uitându-mă pe Monitor (n.r. – Monitorul Oficial), am văzut că într-adevăr s-a făcut o evaluare corectă şi au fost accesate lucrări de către fiecare localitate în parte şi nu s-a ţinut cont nici de culoare politică”, a declarat primarul comunei Roseţi, Nicolae Râjnoveanu.

Un alt proiect aşteaptă aprobare pentru finanţare prin PNDR

 Primăria Roseţi a mai depus, pe Programul Naţional de Dezvoltarea Rurală (PNDR), un proiect ce vizează extinderea reţelei de canalizare, modernizarea şi reabilitarea reţelei de distribuţie apă. Lucrările vor consta în executarea a două foraje şi a unui bazin de acumulare cu capacitatea de 500 de metri cubi.

Aşteptăm să ne fie aprobat acel proiect prin PNDR prin vom derula lucrări de îmbunătăţire la reţeaua de distribuire a apei potabile şi totodată rezolvăm problema cu reţeaua de canalizare pe aproape 70% din suprafaţa intravilanului. În continuare vom avea nevoie de implementarea unui nou proiect, pentru acoperirea de 100% cu reţeaua de canalizare. Astfel, pentru restul suprafeţei de aproximativ 30%, unde ar urma să extindem reţeaua de canalizare, trebuie găsită o soluţie mai deosibită, faţă de lucrările efectuate până în prezent. Această zonă este amplasată pe un teren cu o cotă foarte joasă, iar pânza freatică este la suprafaţă. O să vedem ce soluţie găsim, la momentul oportun. Până atunci, cu bani puţini încercăm să extindem reţeaua pe o suprafaţă cât mai mare pentru a prinde un număr cât mai mare de locuitori. Avem oameni care au solicitat deja branşarea la reţeaua de apă şi canalizare”, a menţionat edilul localităţii.

Au început pregătirile pentru Ziua Comunei

Primăria Comunei Roseţi a stabilit anul acesta, pentru prima dată, sărbătorirea Zilelor Comunei. Astfel, pentru derularea acestui eveniment au fost alese zilele de 19 şi 20 august. Edilul localităţii nu a vrut să închirieze o scenă pentru eveniment, ci a ales să construiască una în parcul comunei, care va fi folosită şi pentru alte activităţi culturale.

“Am început lucrările la scenă. Lucrările vor fi finalizate în luna august cu o săptămână înainte de derularea evenimentului. Ţinând cont de faptul că avem în localitate formaţie de dasuri populare, cu peste o sută de dansatori, în timpul verii vom organiza peste cinci evenimente diferite. Acum lucrăm la stabilirea programului. Mă consult cu primarii localităţilor care au mai organizat de-a lungul timpului astfel de evenimente. Pe scenă vor urma interpreţi de muzică populară şi uşoară, dar fără manele”, a precizat Râjnoveanu.