Primăria Municipiului Călărași a făcut astăzi publice o serie de informații cu privire la activitatea Direcției de Asistență Socială din subordinea sa de la declararea stării de urgență și până în prezent.

Conform comunicatului, Cantina de ajutor social a oferit mese zilnice pentru 97 de persoane beneficiare de servicii sociale, existente la data de 16.03.2020; ulterior instituirii stării de urgență, 45 de persoane au beneficiat de servirea mesei în regim de urgență pe o perioada de 7 zile, la acestă dată asigurându-se hrană zilnica unui număr de 142 de beneficiari; totodată s-a asigurat hrană unui număr de 5 persoane izolate la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, persoane fără locuință proprie și fără venituri.

Despre Adăpostul de Urgență pe timp de Noapte ni se arată că a fost luată decizia ca acesta să permită celor cazați rămânerea în timpul zilei – în prezent, aici se află 4 persoane. Totodată, s-a instituit măsura de izolare preventivă la locul de muncă începând cu data de 11.04.2020, pentru angajații Adăpostului de urgență pe timp de noapte din cadrul Serviciului pentru Persoane aflate în situații de risc, pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă.

De asemenea, în cadrul direcției a funcționat și un dispecerat care a ținut legătura cu persoanele vârstnice și cu cele vulnerabile – 36 de persoane au fost informate despre serviciile sociale de care pot beneficia, au fost efectuate cumpărături pentru 68 de bătrâni fără aparținători, iar persoanele izolate la domiciliu (ca număr au variat între 393 și 24) au fost sunate zilnic, pentru a se afla starea lor de sănătate și la solicitarea lor au beneficiat de efectuarea de cumpărături de strictă necesitate.

Nu în ultimul rând, Direcția de Asistență Socială informează că în acest moment are în plată 103 dosare de ajutor minim garantat, pentru un număr de 174 beneficiari.