Rata de promovare înregistrată de absolvenţii din judeţul Călăraşi care au susţinut probele în prima sesiune a examenului de bacalaureat a crescut cu 2,5% după soluţionarea contestaţiilor.

În urma afişării rezultatelor la prima sesiune a examenului de bacalaureat, au fost depuse 464 de contestaţii. Potrivit  vicepreşedintelui comisiei judeţene de Bacalaureat, inspector Gheorghe Stoianovici, rata de promovare a crescut de la 56,03% la 58,53%.

Vă reamintim că la prima sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.588 de absolvenţi din judeţul Călăraşi. Dintre aceştia, 1.329 au fost din seria curentă şi 259 din seriile anterioare.

Două absolvente au obţinut media 10: Ecaterina Dumitraşcu, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călăraşi, şi Andra-Georgiana Stoica, de la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” Olteniţa. De asemenea, doi candidaţi de la Centrul de Examinare „Neagoe Basarab” Olteniţa au fost eliminaţi la proba de limba şi literatura română din cauză că aveau asupra lor dispozitive de comunicare cu exteriorul.