Rata de promovare la sesiunea de toamnă a examenului naţional de bacalaureat este de 21,67% în judeţul Călăraşi, înainte de contestaţii.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi, Elena Mihăilescu, la această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 679 de absolvenţi, atât din promoţia curentă, cât şi din promoţiile anterioare. Dintre aceştia, 526 s-au prezentat la examen, iar restul de 153 au absentat. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Nu s-a înregistrat nicio medie de 10. În data de 1 septembrie 2018, la nivelul judeţului nostru au fost depuse 199 de contestaţii, iar rezultatele finale se vor afişa pe 6 septembrie.

Promovabilitatea în a doua sesiune a examenului maturităţii, la nivel naţional, este de 26,9%. Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.