Anul acesta, în premieră, Muzeul Dunării de Jos a participat, în calitate de co-organizator, la una dintre manifestările organizate de Primăria Călărași, cu ocazia Zilelor Municipiului.

Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, în parteneriat cu Primăria Silistra în cadrul proiectului „Easy Guide – interactive mobile application for promoting the historical and cultural heritage in the region of Călăraşi and Silistra”, a susținut programul din prima seară, prin recitalurile lui Florin Vasilică cu Taraful Teleormanul, Ansamblului Plăieşii și Ansamblului Silistra, pe scena din centrul orașului.

Proiectul „EasyGuide – interactive mobile application for promoting the historical and cultural heritage in the region of Calarasi and Silistra” – Aplicație mobilă interactivă pentru promovarea patrimoniului cultural și istoric din zona Călărași și Silistra este pus în aplicare în temeiul contractului 15.2.1.046, robg-29. Costul total al proiectului este de 927.792,47 de euro, din care 788.623,60 euro co-finanțare din partea Fondului European de Dezvoltare Regională, 120.613,02 euro finanțare națională, 15.352,83 de euro contribuția proprie din partea municipalității Silistra și 3.203,02 euro contribuție proprie din partea Muzeului Dunării de Jos.

Termenul limită pentru punerea în aplicare a proiectului este 26 martie 2019.

Proiectul are ca scop îmbunătăţirea conservării şi utilizării durabile a patrimoniului natural, a resurselor şi a patrimoniului cultural.