În acest sezon estival, CFR Călători operează trenurile la capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă. Zilnic, sunt puse în circulație peste 1.050 de trenuri care asigură serviciul public de transport feroviar de pasageri.

 

Potrivit unei informări a CFR, în prezent, cererea de transport feroviar de călători este în creștere, tot mai multe persoane optând pentru călătoria cu trenul datorită accesibilității, prețurilor atractive practicate (reduceri tarifare, facilități de transport, oferte de călătorie adaptate fiecărei grupe de vârste și categorii sociale), precum și a siguranței și securității oferite pe timpul călătoriei. Din analiza ciclurilor anuale de vânzări se previzionează că în perioada imediat următoare vor apărea vârfuri importante de trafic ce vor solicita la maximum capacitatea de transport pusă la dispoziție, pe următoarele relații: spre/dinspre Valea Prahovei – în special în zilele de sfârșit de săptămână și sărbători legale; spre/dinspre litoral – zilnic, începând din 15 iulie și până la data de 15 septembrie 2019, cu creșteri semnificative ale vânzărilor îndeosebi pentru zilele de sfârșit de săptămână; spre/dinspre Bonțida (județul Cluj) – cu ocazia Festivalului „Electric Castle” din perioada 17 – 21 iulie; spre/dinspre Cluj Napoca – cu ocazia Festivalului „Untold” din perioada 1 – 4 august. Pe aceste relații există riscul ca disponibilitatea biletelor să fie epuizată cu una-două zile înainte de plecarea trenului.

CFR Călători pune la dispoziția publicului toate locurile disponibile în trenuri, cu o anticipație de 30 de zile. Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor, CFR Călători recomandă pasagerilor să își programeze din timp călătoria către destinațiile dorite, să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuție: online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de vânzare bilete din stațiile de cale ferată; direct de la casele de bilete din gări și agenţii de voiaj CFR; de la distribuitori autorizați (agenții de turism). Înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii sunt rugaţi să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor conform reglementărilor în vigoare.

„CFR Călători face eforturi suplimentare pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Acestea sunt verificate din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot apărea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute sau a supraaglomerării garniturilor și/sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali. Mulțumim tuturor pentru înțelegere”, menționează CFR Călători.