Pentru evitarea supra-aglomerării din perioada sărbătorilor de iarnă, CFR Călători roagă pe toți pasagerii: să își planifice din timp călătoria cu trenul; să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători. Prin cumpărarea cu anticipație a biletelor, pasagerii beneficiază de reduceri între 5% – 15%, astfel: 15% reducere la cumpărarea biletului cu 21 – 30 de zile înainte de data efectuării călătoriei; 10% reducere la cumpărarea biletului cu 11 – 20 de zile înainte de data efectuării călătoriei; 5% reducere la cumpărarea biletului cu şase – zece zile înainte de data efectuării călătoriei. În plus, cumpărarea cu anticipație se cumulează cu reducerea de fidelitate pentru călătoria cu trenuri succesive ale CFR Călători.

Reducerea pentru anticipație este valabilă pentru biletele de tren cu preț întreg și pentru cele cu 50% reducere pentru copil. Tariful tichetului de rezervare a locului se plătește integral. În trafic intern, biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie de până la maxim 30 zile, inclusiv pentru călătoria de întoarcere. Pentru grupurile organizate de cel puţin 30 de persoane, perioada de anticipație este de maxim 60 de zile.

Biletele pot fi cumpărate cu anticipație din stațiile și agențiile de voiaj CFR cu emitere electronică a legitimațiilor de călătorie / automate de vânzare/online. Mai multe detalii sunt pe www.cfrcalatori.ro, secţiunea Trafic intern/Oferte/ Reduceri la cumpărarea cu anticipație.