CFR Călători informează că iubitorii sporturilor de iarnă și nu numai pot beneficia în weekend de reduceri cuprinse între 15 și 56%.

Cei interesaţi pot avea parte de reduceri de weekend pe Valea Prahovei, între 31% şi 56%, în zilele de vineri până duminică inclusiv, pentru trenurile InterRegio care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia – Brașov și retur. Reducerile  se aplică numai la tariful de transport integral și la tariful de copil, la vagon clasa a doua şi nu se cumulează cu alte discount-uri acordate (excepţie este reducerea de 5% la cumpărarea online). Pentru perioada de weekend, tariful de rezervare a locului  este opţional pentru toate tipurile de legitimaţii, iar la cumpărarea online, acesta se achită automat. În cadrul ofertei Trenurile Zăpezii, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, reducerile de weekend pe Valea Prahovei se vor aplica în toate zilele săptămânii.

De asemenea, călătorii mai au o variantă, respectiv biletul de weekend, cu reduceri de 15 – 35%. Pasagerii pot alege numărul de weekend-uri dintr-o lună și beneficiază de reduceri astfel: 35% pentru patru weekend-uri; 25% pentru trei weekend-uri; 15% pentru două weekend-uri. Biletul de weekend este o legitimaţie de călătorie care se emite pentru o singură persoană, la acelaşi rang de tren – Regio, Interregio sau Intercity, la clasa întâi sau clasa a doua (vagon clasă sau cuşetă) şi aceeaşi rută, pe distanţe de până la 1.000 de kilometri. Acest bilet nu dă dreptul la întreruperea călătoriei, iar reducerile nu se cumulează cu alte reduceri. Nu este obligatorie procurarea tichetului de rezervare a locului la vagonele de clasa întâi și a doua.

O altă variantă este cartea VSD, o legitimaţie de călătorie nominală, valabilă timp de o lună pe distanţe de până la 1.000 de kilometri, care dă dreptul la efectuarea, în cursul fiecărui sfârşit de săptămână (începând cu ora 0,00 a zilei de vineri şi până la ora 12,00 a zilei de luni – sosire) din perioada de valabilitate, a câte unei călătorii dus-întors pe rute la alegerea călătorului. Reducerile în baza VSD sunt de 50% la trenurile Regio și 35% la cele InterRegio, la clasa întâi și a doua. Cartea VSD poate fi cumpărată de la orice staţie sau agenţie de voiaj CFR Călători din ţară. Tariful tichetului de rezervare se achită integral, iar Cartea VSD nu dă dreptul la întreruperea călătoriei.

“Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro sau să se adreseze personalului nostru din stații”, se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.