Doi elevi minori de la Școala Gimnazială „Gheorghe Manu” Budești, un băiat de clasa a VIII-a și o fată de clasa a VI-a, au avut relații intime chiar în toaleta școlii, scrie Digi24. Întâmplarea s-a petrecut în data de 19 februarie 2021, însă adevărul a ieșit la iveală ulterior, când băiatul s-a lăudat în fața prietenilor.

Reporterii Digi24 au vorbit cu directorul adjunct al școlii, Daniela Dan, care a declarat pentru aceștia că relațiile intime au avut loc în timpul orei, când cei doi au cerut permisiunea de a merge la toaletă. Aceasta ar fi aflat de la elevi, apoi ar fi stat de vorbă și cu părinții fetei. Aceasta spune că nu s-a dorit o popularizare a incidentului pentru a nu strica imaginea școlii, mușamalizarea fiind făcută la inițiativa directorului.

Cazul este cercetat acum de către poliție, Parchet, Inspectoraul Școlar Județean Călărași și Primăria Oraşului Budești. Eleva, în vârstă de 12 ani, a fost transferată de către familie la o școală din afara orașului, iar băiatul a rămas la școala din Budești. Potrivit Digi24, la instituția din Budești a fost intensificată paza, iar femeia de serviciu trebuie să supravegheze toaletele.

Primarul oraşului Budești, Ilie Mihai, a declarat că „i-ar recomanda să își dea demisia” directorului care a încercat să ascundă cazul. Jurnaliștii Digi24 nu l-au putut contacta pe acesta din urmă pentru declarații.

Cotidianul „Observator de Călărași” a obținut un punct de vedere din partea inspectorului școlar general Călărași, Raluca Caraion: „Am aflat telefonic, mult mai târziu, mai exact marți, 2 martie. M-am deplasat la fața locului, însă nu mi-au fost oferite suficiente informații. Am convocat o ședință de management instituțional, am trimis o delegație de inspectori pe 8 martie. În prezent se desfășoară o anchetă (n.r. – a Inspectoratului Școlar Județean) în paralel cu școala și cu poliția. Sperăm ca aceasta să se finalizeze în cel mai scurt timp, probabil săptămâna viitoare.

 

sursa