Începând de marți, 30 martie 2021 în municipiul Călărași se stabilesc mai multe măsuri, conform Hotărârii CLSU nr. 3 / 30 martie 2021.
Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
Măsurile prevăzute anterior se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
Operatorii economici a căror activitate a fost închisă/restricționată, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt premise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum șase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare;
Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise/sau deschise, publice și/sau private sunt obligați să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00 – 21:00. Prin excepție între orele 21:00 și 05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, asftel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.
Activitatea instituțiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber, este interzisă.
Se interzice participarea la procesiunile și/sau pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități;
Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.).
Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.