Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgenţă (CJSU) Călărași a emis miercuri, 11 noiembrie, o nouă hotărâre privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice cinci localități din județul Călărași. Astfel, începând cu data de 11 noiembrie 2020, în comuna Căscioarele (incidența de 1,80‰), județul Călărași, se impun mai multe măsuri.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permis fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 05:00 -21:00. Măsura se aplică şi operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare.

Operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private sunt obligaţi să îşi organizeze şi să desfăşoare activitatea în intervalul orar 05:00 – 21:00. Prin excepție, în intervalul orar 21:00 – 05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de peste 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

De asemenea, tot începând cu data de 11 noiembrie 2020, se ridică restricţiile instituite prin Hotărârea CJSU Călăraşi nr. 67/2020 în localităţile Frăsinet, Nicolae Bălcescu, Sohatu şi Săruleşti, judeţul Călăraşi.