Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgență Călărași a emis o nouă hotărâre privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în unele localități din județul Călărași.

Astfel, începând cu data de 17 noiembrie 2020, în localitățile: Ulmu (incidența de 2,18‰), Șoldanu (incidența de 2,06‰), Fundeni (incidența de 1,68‰), Chiselet (incidența de 1,59‰), Perișoru (incidența de 1,53‰) şi Frumușani (incidența de 1,50‰), din județul Călărași, se vor impune mai multe măsuri.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permis fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 05:00 – 21:00. Măsura se aplică şi operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare.

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise/sau deschise, publice și/sau private sunt obligați să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00 – 21:00. Prin excepție, în intervalul orar 21:00 – 05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate în livrare la domiciliu.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

De altfel, începând cu data de 17 noiembrie 2020, se ridică restricțiile instituite prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călărași nr. 67/2020 în localitatea Grădiștea, județul Călărași.