Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a fost prezent duminică, 12 ianuarie, la Călărași. Acesta a declarat că partidul are o datorie morală față de social – democrații călărășeni. De asemenea, Marcel Ciolacu a recomandat conducerii PSD Călărași să ia legătura cu fostul președinte, Ciprian Pandea, pentru ca acesta să revină. Pandea a fost înlăturat de la șefia partidului din cauză că a semnat, alături de Marcel Ciolacu și alți social – democrați, o scrisoare prin care se cerea demiterea lui Liviu Dragnea.

„Când se creează alianțe politice există și plusuri și minusuri. Călărașiul a încasat cel mai mare minus. Un județ în care tradițional PSD câştiga a fost cedat Partidului Naţional Liberal. Costurile nu le-am plătit eu de la Buzău, costurile le-au plătit colegii noștri din cadrul Organizației PSD Călărași și cred că și actuala conducere interimară și viitoarea conducere a partidului au o datorie morală de a ajuta organizația de la Călărași”, a afirmat președintele PSD.

Despre Ciprian Pandea, președintele Ciolacu a menţionat că: „Este membru PSD, atât el, cât și tatăl dânsului și recomandarea noastră este să fie contactat și să vină cât mai repede, sunt ferm convins că împreună cu președintele vor găsi soluții și va fi respectat pentru tot ce a făcut în istoria partidului, mai ales că este un tânăr de viitor.”

Președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi, declară că vor lua legătura cu Ciprian Pandea și că vor face echipă în următoarele campanii electorale care bat la ușă. Cu siguranță Iacomi nu este deloc fericit de această situație. Dacă își dorea să facă echipă cu Pandea, o făcea și până acum, nu trebuia să îi recomande asta președintele partidului. „Vă asigurăm că vom face toate demersurile ca domnul Ciprian Pandea să vină alături de noi în echipă și să muncim pentru alegerile viitoare care bat la ușă”, a susţinut Iulian Iacomi.

Ciprian Pandea a afirmat, în exclusivitate pentru Radio Voces Campi, că nu a fost contactat, până la această oră, de președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi, dar și că este onorat de declarația făcută de Marcel Ciolacu: Mă onorează declarația domnului președinte Marcel Ciolacu. Dumnealui știe foarte bine că eu nu am plecat nicăieri și am fost, atât eu cât și echipa cu care eu am lucrat până acum ceva timp, marginalizați, unii trași pe linie moartă. În calitate de membru am fost prezent în teritoriu acolo unde mi s-a solicitat sprijinul, doar că actuala conducere nu m-a contactat niciodată pentru a îmi solicita ajutorul. Cu domnul Ciolacu am vorbit și înainte de CEx cu ceva timp și acum câteva luni. Suntem unii dintre acei oameni care au semnat vestita scrisoare și evident că noi gândim la fel. Pot spune că am o relație foarte bună cu Marcel Ciolacu, m-a bucurat faptul că nu a uitat că am muncit împreună în partidul acesta, dar, deocamdată, în afară de această declarație nu am avut alte discuții nici cu dumnealui, și nici cu domnul Iacomi. Cu domnul Iacomi nu am mai vorbit de fapt de mai bine de un an, deşi telefonul meu a fost deschis întotdeauna. Eu am răspuns tuturor celor care m-au sunat, mi-am păstrat relațiile foarte bune cu mare parte din primari, le răspund în continuare, îi ajut cu tot ce pot. Revin activ în PSD doar dacă e nevoie de mine, eu nu stau pe la ușile nimănui, așa cum a procedat actuala conducere. Evident că voi analiza propunerea, dacă ea va veni, pentru că la muncă toată lumea te cheamă, dar când trebuie să te mai și bucuri de rezultatele muncii doar unii beneficiază. Pot spune că experiența din 2018 m-a făcut să mă maturizez, nu mai am naivitatea de atunci, dar dacă vor veni cu o propunere concretă, o voi analiza și cu siguranță îi voi da un răspuns.