Comisia Europeană a anunțat, în data 30 iulie 2020, rezultatele selecției celui de-al doilea apel din cadrul Acțiunii-cheie 3 a Programului Erasmus+, selecție în urma căreia au fost aprobate cinci noi platforme de centre de excelență în învățământul profesional și tehnic (VET), din cele 55 de aplicații depuse.

Dintre cele 167 de organizații participante, au fost selectate și două instituții de învățământ din România – Universitatea din București și Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din localitatea Brănești (județul Ilfov) – alături de doi parteneri socio-economici: Fundația „Worldskills” Romania și Terano Construct SRL. Universitatea din București va face parte din platforma Governance for Inclusive Vocational Excellence, iar Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din European Platform for Urban Greening.

Prin proiectele selectate se vor urmări dezvoltarea unor ecosisteme de competențe, creșterea calității și adaptabilității învățământului profesional și tehnic, prin dezvoltarea unor programe de curriculă inovativă și de noi metodologii de predare-învățare. Valoarea totală a apelului este de aproximativ 20.000.000 de euro.

Informații detaliate pot fi accesate la adresa https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/selection-results/centres-vocational-excellence_en.