S-a lansat un nou serviciu de rating pentru companii, RiscPartener, un raport unic, furnizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Călăraşi.
Raportul conţine informaţii juridice şi financiare actualizate despre afacerile din România, inclusiv limitare comandată de credit marfă, fiind însoţit de o analiză amplă a companiei pentru care se execută interogarea şi va fi emis în timp real.
Acesta analizează criterii precum buna reputaţie, solvabilitatea, profitabilitatea operaţională, potenţialul de export, incidentele de plată înregistrate, aferente companiilor pentru care se solicită emiterea raportului.
Un astfel de raport poate fi necesar pentru că: eficientizează procesul decizional, companiile având nevoie de informaţii clare şi detaliate despre partenerii lor de afaceri existenţi şi potenţiali; permite calcularea indicilor de lichiditate şi solvabilitate, conform standardelor general agreate; oferă explicaţii extinse, accesibile, inclusiv pentru utilizatori fără background financiar – economic aprofundat; oferă o radiografie a evoluţiei companiilor; oferă o analiză cu privire la stabilitatea companiilor şi probabilitatea acestora de a intra în insolvenţă, precum şi o radiografie a litigiilor acestor companii. În actualul context economic, acesta reprezintă un instrument esenţial pentru gestionarea riscurilor. De asemenea, raportul este un mijloc de a analiza concurenţa, sintetizând cele mai relevante informaţii de afaceri.
Raportul Risc Partener se eliberează în format electronic, costul acestuia fiind de 100 lei + TVA.
Eliberarea acestui raport poate fi solicitată, contactând Biroul de Informare şi Asistenţă al CCIA Călăraşi, la numărul de telefon: 0242/311.161 sau e-mail: cciacl@cciacl.ro.