Săptămâna trecută, în municipiul Călăraşi s-a desfăşurat Trofeul Carpaţi, organizat de Federaţia Română de Handbal. Evenimentul sportiv a avut loc în cadrul Sălii Polivalente „Ion C. Neagu” din municipiul nostru. Călărăşenii au fost prezenţi în număr mare la competiţia câştigată de România.

 

În cadrul evenimentului sportiv, România, Portugalia, Tunisia și Bahrain s-au luptat pentru trofeu chiar înainte de preliminariile pentru calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2019.

Naţionala României s-a antrenat intens, fiind pregătită pentru a câştiga Trofeul Carpaţi, lucru care s-a şi întâmplat în finala mare. România a câştigat Trofeul Carpaţi, după victoriile cu Portugalia (scor 26 – 23) şi Bahrain (scor 29 – 20).  Finala mică, pentru locurile 3 şi 4 a fost câştigată de Bahrain, cu scorul de 25 – 24, în faţa Tunisiei. În cadrul semifinalelor, România a învins-o pe Bahrain cu scorul de 29 – 20, iar Portugalia a câştigat partida cu Tunisia, scorul fiind de 33 – 29. Trofeul Carpaţi 2018 s-a încheiat astfel cu România câştigătoare, urmată în clasament de Portugalia, Bahrain şi Tunisia.  Echipa României se pregăteşte pentru primul tur preliminar al Campionatului Mondial din 2019 şi va evolua în grupa 3, între 11 şi 13 ianuarie, la Bolzano, cu Italia, Insulele Feroe şi Ucraina, pentru singurul loc calificant în faza play-off a competiţiei.