Senatorul PSD Roxana Natalia Pațurcă nu i-a oferit votul ei ministrului propus la Finanțe, Lucian-Ovidiu Heiuş, după ce acesta ar fi evitat să răspundă unei întrebări adresate în cadrul audierilor din comisii. Întrebarea adresată a fost „În condițiile în care cursul euro – leu a atins recorduri istorice în această perioadă de criză politică, aveți de gând să continuați strategia lui Florin Cîțu de a asigura profituri pentru bănci care să completeze cele 2,5 miliarde de lei/an beneficiu în urma renunțării la taxa pe activele bancare?”.

„Domnul Heiuş mi-a răspuns la modul general despre motivele ce pot crea fluctuații pe cursul euro și nu despre strategia de stopare a creșterii acestui curs sau de contracarare a efectelor negative generate. Mie îmi este clar – avizarea domniei sale nu ar face altceva decât să continue o politică fiscală şi financiară dezastruoasă pentru țară şi pentru români”, a declarat Roxana Natalia Pațurcă.

Senatorul PSD Roxana Natalia Pațurcă dorea să afle dacă posibilul ministru ar fi continuat „aceeaşi politică dezastruoasă a premierului desemnat care a dus la prăbuşirea monedei naționale”.

Roxana Pațurcă adaugă faptul că dacă Heiuș nu ar fi făcut parte dintr-o echipă coordonată de Florin Cîțu, ar fi primit un vot pozitiv datorită pregătirii profesionale, deschiderii asupra comunicării benefice în identificarea soluțiilor dovedită în comisia de buget și a curajului acestuia de a se înscrie în această candidatură.