Programul de vară pentru copii „Bibliovacanţa” a început săptămâna trecută la Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi. Toată săptămâna, copiii au lecturat, au vizionat filme educative, au devenit artişti, s-au jucat şi au bricolat.

Am dat startul ediției a doua a ‘Bibliovacanţei’, programul de vară organizat pentru copiii călărășeni. Suntem încântați să avem și anul acesta un număr mare de participanți din comunitatea noastră, repartizați pe parcursul celor două luni de activități. În acest an, ne bucurăm de sprijinul unui număr impresionant de voluntari, pregătiți să se implice activ, alături de personalul bibliotecii”, se arată pe o reţea de socializare a instituţiei culturale.

În prima săptămână a programului, copiii au făcut cunoştinţă cu personajele și întâmplările hazlii din opera „Vizită” a lui I. L. Caragiale, pe care, ulterior, au fost invitați să le aranjeze în ordinea desfășurării evenimentelor și să le schițeze folosindu-se de detalii, pe echipe. De asemenea, aceştia au devenit mici artişti realizând mandale și respectând semnificația culorilor, așa cum au fost inițiați în scurta prezentare oferită de personalul bibliotecii.

Totodată, Anişoara Geamănu, de profesie psihoterapeut, a făcut ca tema „Să ne cunoaștem prin joc”, să ajungă la scopul dorit: prietenii noi, distracții de vacanță și acumularea de noi cunoștințe, gata de a fi puse în practică. Astfel, tinerii au descoperit ce înseamnă să fie răbdători unii cu ceilalți și cum să se bucure de relațiile cu cei din jur. Copiii s-au jucat şi au bricolat. Suporturile realizate la atelierul de bricolaj au fost umplute cu creioane.

Întâlnirile din cadrul programului vor avea loc zilnic, în intervalul orar 09:30 – 11:30 și vor cuprinde lecturi, vizionări de filme și documentare, activități artistice și de bricolaj, jocuri și multe surprize.