S-a dat startul înscrierilor la cea de-a cincea ediţie a Festivalului – Concurs Naţional „Regina Sânzienelor”, care va avea loc la Suceviţa, în Bucovina, în data de 22 iunie 2019.  

 

Potrivit organizatorului evenimentului, Dumitru Parasca, anul acesta, concursul se va desfăşura la nivel național, cu participarea concurenților din toate cele șase zone etnografice ale României. Reprezentanta în juriu a zonei etnografice Dobrogea – Bărăgan este directoarea Palatului Copiilor din Călărași, Lavinia Vasile.

 

Înscrierile se fac până pe 15 iunie

 

Doritoarele se pot înscrie la concurs până la data de 15 iunie 2019, ora 17:00, completând fișa de înscriere care este afișată pe pagina de facebook a evenimentului, semnând-o și trimițând-o pe adresa de e-mail: depaserv.radauti@gmail.com, persoană de contact: Dumitru Parasca, telefon: 0740/060.829.

 

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni

 

Scopul acestui festival este promovarea și susținerea tradițiilor autentice românești. Concursul se va desfășura pe două secțiuni: Secțiunea Prinţese (6 – 14 ani) și Secțiunea Regine (15 – 101 ani). Ţinuta obligatorie a participantelor este ia românească şi coroniţa din flori de sânziene. De asemenea, concurentele trebuie să prezinte o poveste/legendă despre Sărbătoarea de Sânziene din zona din care provine. Vor fi acordate câte trei premii (I, II şi III) la ambele secțiuni. De asemenea, toate participantele la concurs vor primi menţiuni.

 

Premii oferite

 

Se vor oferi următoarele premii: Secţiunea Regine: Premiul I (Regina Sânzienelor), în valoare de 3.000 de lei; Premiul II, în valoare de 1.500 de lei (în bani și bunuri); Premiul III, în valoare de 1.000 de lei (în bani și bunuri); Menţiune: toate participantele la concurs; Secţiunea Prinţese: Premiul I (Prințesa Sânzienelor), în valoare de 500 de lei; Premiul II, în valoare de 300 de lei (în bani și bunuri); Premiul III, în valoare de 200 de lei (în bani și bunuri); Menţiune: toate participantele la concurs; Premiul de Popularitate, în valoare de 1.000 de lei (în bani și bunuri); Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.000 de lei (în bani și bunuri).

Mai multe detalii despre eveniment găsiţi pe pagina de facebook intitulată Festivalul Naţional Regina Sânzienelor”.