Studiul de fezabilitate al viitoarei Piețe Centrale a municipiului Călărași a fost finalizat. Acesta va intra în atenția consilierilor locali, spre aprobare în proxima ședință ordinară. Între timp, a fost finalizată și demolarea fostei clădiri a pieței.

Se propune realizarea unei clădiri parter plus etaj, cu o suprafață construită desfășurată de 1.122 de metri pătraţi, destinată comerțului, serviciilor și alimentației publice.

În exterior, se vor amenaja o zonă pietonală, un spațiu de joacă pentru copii, o fântână arteziană, o platformă subterană de colectare deșeuri, dar și aproximativ 50 de locuri de parcare (care vor fi puse la dispoziție contracost).

Proiectul amenajării Pieței Centrale se completează cu cel al zonei centrale a municipiului Călărași, parte a unei aplicații depuse spre finanțare, de Primăria Municipiului Călărași, la începutul lunii octombrie, la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, pe Axa 4 a Regio 2014 – 2020. Proiectul, cu o valoare de circa opt milioane de euro, va schimba total zona pietonală a centrului vechi al municipiului Călărași.