foto: destepti.ro

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgenţă Călărași a emis marţi o hotărâre privind stabilirea unor măsuri în localitățile Chirnogi și Fundulea, din județul Călărași. Astfel, începând cu data de 10 noiembrie 2020, în comuna Chirnogi (incidența de 1,83‰) și oraşul Fundulea (incidența de 1,62‰), județul Călărași, se impun mai multe măsuri.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permis fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 05:00 – 21:00. Măsura se aplică şi operatorilor economici care desfășoară  activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile publice deschise.