În data de 24 iunie a.c., începând cu ora 08:00, în incinta Complexului Sportiv Municipal din Călăraşi, s-a desfăşurat etapa judeţeană a competiţiilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă – ediția 2017. Concursurile cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă au caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu pompierii civili din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale din județul Călărași.

 

Pe parcursul competiţiilor s-au avut în vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

La această fază judeţeană au participat trei servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă şi cinci servicii private pentru situaţii de urgenţă din judeţul Călăraşi.

Concursurile au fost organizate, ca în fiecare an, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean. În urma desfăşurării probelor competiţiilor profesionale ale pompierilor civili, clasamentul a arătat astfel: la categoria Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă: locul I – S.P.S.U. al societăţii comerciale Saint Gobain Glass; locul II – Prioextracţie; locul III Geosting; la categoria Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă: locul I – S.V.S.U. al comunei Grădiştea; locul II – S.V.S.U. al comunei Independenţa şi locul III – S.V.S.U. al comunei Ştefan cel Mare.

Câştigătorii au fost recompensaţi, în urma prestaţiilor din competiţii, cu diplome, cupe, medalii şi premii în bani. Cei care au ocupat locul întâi vor reprezenta judeţul nostru la faza interjudeţeană, care se va desfăşura în luna iulie.