Activităţile din cadrul atelierului „Să confecţionăm, să ne jucăm!”, dedicate elevilor din şcolile judeţului Călăraşi şi organizate de Muzeul Dunării de Jos – Secţia Arheologie, au fost binevenite şi pentru elevii din învăţământul special integrat din Călăraşi de la Şcoala Gimnazială „Carol I”. Astfel, la finele săptămânii trecute, elevii clasei pregătitoare B: Marian Ciprian Apostol, Gabriel Arsene, Emanuel-Raul Cotea, Cristian Alexandru Ghiţă, Nicolae Alin Patac, Andreea Nicoleta Pârvan, Ioana Gabriela Pârvan, coordonaţi de profesoarele Elena Anton şi Carmen Daniela Nicolae, au participat la activităţi de modelat lut şi de realizare a pandantivelor, în cadrul atelierului anterior menţionat, organizat la Secţia de Arheologie a Muzeului Dunării de Jos.

Activităţile atelierului se desfăşoară sub formă de parteneriate cu clasele din învăţământul special integrat, reprezentanţii Muzeului Dunării de Jos implicându-se în sprijinirea şi încurajarea elevilor cu dizabilităţi, alături de cadrele didactice de la clasă.

„Elevii clasei pregătitoare B învăţământ special integrat, Şcoala Gimnazială ‘Carol I’, sunt la a patra participare la atelierul ‘Să confecţionăm, să ne jucăm!’ şi activităţile au constat în: modelare de lut, pictat pe lut, confecţionare de mărţişoare din lut şi confecţionare de felicitări pentru Crăciun. Aceste activităţi, în care elevii cu dizabilităţi sunt implicaţi, sunt binevenite deoarece contribuie la integrarea elevilor cu CES (n.r. – cerinţe educaţionale speciale) în şcoala de masă şi în societate, alături de ceilalţi membri ai comunităţii din care fac parte şi stimulează înclinaţiile artistice, ducând la educarea perseverenţei şi curajului, la dezvoltarea respectului faţă de rezultatele muncii şi la optimizarea relaţiilor sociale, facilitând buna dispoziţie şi sporind încrederea în propria persoană. Importanţa acestor ateliere este evidenţiată şi de faptul că elevii vor continua să participe la astfel de activităţi, iar cadrele didactice mulţumesc organizatorilor, reprezentanţii Muzeului Dunării de Jos – Secţia Arheologie, pentru invitaţie şi implicare”, a menţionat profesor psihopedagog Elena Anton.