Este cunoscut faptul că în comuna Jegălia, din județul Călărași, există o secție de lupte libere, care obține, de câțiva ani, rezultate impresionante la campionatele regionale, naționale sau europene. Edilul-șef al localităţii, Aurel Vasile, care este un iubitor al sportului, oferă tot sprijinul său acestei secții. Primarul comunei a înființat, încă din primul an de mandat, echipa de lupte libere „Tricolorul Jegălia”, pentru ca tinerii din localitate să aibă o preocupare. Acesta se mândrește cu rezultatele obținute, care vin după foarte multă muncă.

 Recent, în Buziaș, s-a desfășurat Campionatul Național de lupte libere pentru juniori 3 şi 4, unde clubul sportiv din Jegălia a fost prezent cu 12 tineri. Sportivii s-au întors cu o salbă de medalii.  Dragoș Hogea, unul dintre antrenorii juniorilor, ne-a declarat că în cadrul competiției au participat peste 40 de cluburi sportive din țară. „Tricolorul Jegălia” a obținut rezultate mai bune decât ale altor cluburi catalogate ca fiind mai puternice. La acest campionat, sportivii din comună au obținut medalii de aur, argint și bronz. Samuel Zainea (categoria 42 de kilograme) şi Diana Vlăsceanu au devenit campioni naționali, Andreea Nedelcu (categoria 44 de kilograme) și Alexandra Simion (categoria 30 de kilograme) s-au poziționat pe locul doi, iar Daniel Manea (categoria 60 de kilograme), Marin Gheorghe (categoria 78 de kilograme) și Sorina Mucuță (categoria 34 de kilograme) au câștigat locul trei.

Primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile, ne-a mărturisit că în spatele acestor frumoase rezultate se află foarte multă muncă, fără de care performanța nu ar fi posibilă. Rezultatele excepționale sunt posibile datorită edilului care sprijină această activitate, dar și datorită celor doi antrenori, Ion Manea și Dragoș Hogea. „Campionatul a fost destul de greu. Au participat cluburi din toată țara, precum Dinamo și Steaua. Am copii la lotul național, la Clubul Sportiv din Târgoviște, care sunt plecați tot de la noi și o vicecampioană europeană, avem multe rezultate frumoase. După patru ani de sport de masă al luptelor libere pe care le-am pornit aici în Jegălia, mi-am propus, în al doilea mandat, performanța  atât în lupte libere, cât și în fotbal, pentru că  avem și două echipe de fotbal, din care una este pe locul întâi”, a menționat primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile.