Organizaţia Salvaţi Copiii România a prezentat, marţi, 26 noiembrie, creaţiile unor designeri şi personalităţi, care vor fi licitate la cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, organizat pe 12 decembrie, la Stejarii Country Club.

 

„Festivalul este un exerciţiu de responsabilizare personală”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Salvaţi Copiii, care a precizat că se vor licita 29 de brazi.

„Anul acesta vom strânge fonduri din aceşti 29 de brazi, este ediţia cu cei mai mulţi brazi. Se pare că unii au anunţat criză, dar la noi nu se simte. Din aceşti brăduţi dorim să strângem fonduri pentru a ajuta 5.000 de copii să meargă la şcoală şi să rămână în şcoală, să prevenim abandonul şcolar, pentru că este una dintre cele mai grave probleme cu care România se confruntă astăzi – abandonul şcolar în rândul copiilor de şcoală primară şi gimnazială. Pierdem anual cam 30.000 de copii din învăţământul de aceste grade. (…) Ne dorim şi să dezvoltăm programele ‘Şcoală după Şcoală’, cel mai bun instrument, cel mai bun mecanism de educaţie pentru copii şi de asigurare a egalităţii de şanse în special a copiilor care provin din medii mai sărace”, a declarat Alexandrescu, într-o conferinţă de presă.

Arhitectul Omid Ghannadi a subliniat că s-a implicat în acest proiect deoarece îşi doreşte să ajute copiii şi a precizat că bradul pe care l-a creat anul acesta continuă povestea din anul precedent.

„Bradul meu are o tentă de surpriză şi secret. Ce pot să spun este că (…) el va fi continuarea poveştii de anul trecut. Anul trecut, bradul a fost o poveste, nu neapărat un obiect. A fost o scenografie în care apărea pădurea plină de zăpadă, cu pitici şi toate personajele de Crăciun din mintea copiilor, iar anul acesta vreau să-i duc pe acei copii puţin mai aproape de poveste”, a declarat, pentru Agerpres, Ghannadi.

Pentru actuala ediţie a festivalului, brazii au fost creaţi de Doina Levintza, Anca Fetcu Lupu, Nicu Bocancea & Florăria Iris, Ioana Ciocan & Art Safari Bucureşti, Adela Pârvu & arh. Andreea Beşliu, Stephan Pelger & Agnes Mattis-Teutsch, cu sprijinul CLUB MED, Laura Hîncu şi Lights & Magic, Tudor Laban & Obsentum, Iulia Totoianu, cu sprijinul Libris.ro, Dorin Negrău, Justinian Scărlătescu & ArtROTARY CIŞMIGIU, Octavian Roman – Creativ Interior, cu sprijinul Piastrelle, Omid Ghannadi & Cătălin Măruţă, Ioana Uretu & Metropolitan Jewelry, Dhaniel Nora, cu sprijinul Sephora, Mihaela Bachmann, Ana & Maria Mohonea – Architectural Christmas, Alina Alexe – DecorAktiva & Mara Mura, arh. Miruna Ardelean & Atelierele ILBAH, Ciprian Vlaicu & Andrei Coman, cu sprijinul ROMAERO, Alexandra Nicula & Arh. Alina Drăgan – Art Interiors, cu sprijinul MAER, Laura Olaru, Manuela Pungan & Victoria Gallery, Mihaela Bîlan & Anastasia Beverly Hills, Şerban Porupea & Rogue8 Store, Ioana Şucu & ClassIN, arh. Roxana Dan & Maria Ghement – Lisa & Co, Mihai Veg & Ioana Goţia-Ciurea – Prototip Studio & TIFF. Acestora li se va alătura bradul Salvaţi Copiii, realizat de Ştefania Mircea şi o parte dintre copiii din programele organizaţiei.

În cei 19 ani dedicaţi exclusiv cauzei educaţiei, Salvaţi Copiii România a readus în şcoală 39.485 de copii, dintre care în programe de tip Grădiniţă Estivală – 8.196, în programe de tip „Şcoală după Şcoală” – 27.173 de copii, iar în programul „A Doua Şansă” – 4.116 copii, reuşind să strângă cu ajutorul companiilor suma de 5.317.800 de euro.

Comitetul de organizare a Festivalului Brazilor de Crăciun din acest an este format din Adela Harnagea, Amalia Năstase, Andreea Godeanu, Andreea Raicu, Cătălina Porojan, Cristian Hordilă, Florentina Costea, Jean Paul Bottcher, Tereza Munteanu şi Gabriela Alexandrescu. (Agerpres)