Sâmbătă, 1 februarie, în Călărași, la Sala Polivalentă „Ion C. Neagu”, a avut loc prima competiție demonstrativă din cadrul First Tech Challenge, un concurs în care echipe formate din elevi de liceu construiesc roboți care trebuie să îndeplinească anumite sarcini.

La acest eveniment au participat 13 echipe, venite din Slobozia, Urziceni, Tulcea, Cernavodă, Medgidia, București, Constanța și Călărași: Dragonic Force LTNB, Tehrocuz, ArtRobotix, Epsilon, Evolution Cnmv, November Eleven, FTC-DIMCANRO, Axiopolis Robotics, Dark Angels, Matrix Robotics FTC, RoboGraphed, TechNoLogic Telecom și singura echipă de robotică din județul nostru, Danube Robotics RO111.

Pentru a se întrece, echipe formate din zece – 15 elevi și un profesor coordonator au construit roboți care să execute următoarele acțiuni: să parcheze autonom sub o bară orizontală și, controlați de un membru al echipei, să adune cât mai multe cărămizi de plastic cu care să construiască un turn cât mai înalt. Acest joc se desfășoară pe o suprafață special amenajată, între patru roboți constituiți în două alianțe, albastră și roșie. Alianța care ia cele mai multe puncte la finalul celor două minute și jumătate de joc este câștigătoarea meciului.

Cele 12 echipe s-au confruntat pe parcursul a mai multe ore, începând de dimineață. La finalul zilei, au fost câștigători roboții cu numerele 155 și 39, aparținând Evolution Cnmv din Slobozia și Dragonic Force LTNB din Medgidia.