Atletul Samuel Bucșă, legitimat la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi şi Clubul Sportiv Dinamo, a câștigat medalia de bronz la lungime, cu o săritură care a măsurat 7,53 m, în cadrul Campionatelor Europene rezervate juniorilor 1, desfășurate la Boras (Suedia).

Sportivul Samuel a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de  Atletism: „Sunt foarte fericit că mi-am îndeplinit obiectivul , dar cei de acasă nu știu că aici m-am confruntat cu mai multe probleme: clima, emoțiile, suspansul și multe altele. Am avut multă presiune, pentru că știam că pornesc ca favorit, dar, din păcate, așa a fost să fie! Oricum, sunt foarte mulțumit că mi-am atins obiectivul de a lua o medalie și sper ca și cei de acasă să fie și ei mulțumiți alături de mine și de domnul profesor Virgil Costache”.

Potrivit Federaţiei Române de Atletism, sportivul este deținătorul celei mai bune performanțe continentale a sezonului la săritura în lungime (7,95 m), un rezultat de excepție, reușit în data de 15 iunie, la Pitești, în cadrul Campionatelor Naționale. Mai mult, el este medaliat cu bronz la Mondialele cadeților din anul 2017.