Zilnic, săptămâna trecută, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru verificarea respectării măsurilor care se aplicã pe durata stãrii de alertã în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

 

Săptămâna trecută, polițiștii au acționat în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, continuând verificările privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea socială în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că agenții economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber au fost controlați cu prioritate.

De asemenea, acțiunile au vizat inclusiv verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

Peste 200 de forțe angrenate au verificat 110 societăți comerciale de pe raza județului Călărași.

Au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.700 de lei, dintre care 18 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și două la Legea 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au fost intensificate inclusiv activitățile preventive de informare.

Activitățile au continuat în sistem integrat și în weekend, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Oamenii legii le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.