La finele săptămânii trecute, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au intervenit la aproximativ 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au aplicat 197 de sancțiuni contravenționale și au constatat peste 20 de infracțiuni.

În perioada 9-11 martie a.c., peste 200 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate şase acțiuni punctuale și s-a intervenit la 99 de evenimente, dintre care 95 au fost sesizate prin 112. În urma activităților, au fost constatate 23 infracțiuni, iar nouă persoane au fost surprinse în flagrant delict. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 64.000 de lei.  Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, fiind reținute 14 permise de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare.

Activitățile au fost desfășurate împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.