În zilele de 1 şi 2 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice. Aproximativ 300 de persoane au fost legitimate, peste 270 de autovehicule au fost controlate și trei infracțiuni au fost constatate de polițiști, în urma acestei acțiuni.

 

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat trei infracțiuni, au aplanat trei stări conflictuale, au controlat şase societăți comerciale și au verificat 271 de autovehicule. Au fost legitimate 289 de persoane, 42 dintre acestea săvârșind fapte de natură contravențională, fiind luate măsuri de sancționare: 14 dintre sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 27 pentru încălcări ale Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și unul la alte acte normative. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de aproximativ 7.000 de lei.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut trei permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Acțiunile de acest gen vor fi efectuate în continuare pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.