În urma unor activităţi pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicite, care aduc prejudicii bugetului de stat, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 59.000 de lei.

 

Săptămâna trecută, în scopul protejării populației împotriva comercializării de produse alimentare neconforme și care aduc atingere sănătății cetățenilor, polițiștii au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale pe ruta Oltenița – Budești.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.500 de lei. Din totalul amenzilor, şase au fost la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și cinci la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Au fost confiscate suma de 2.857 de lei, reprezentând contravaloarea unor alimente și băuturi alcoolice, deținute fără documente legale de proveniență, și suma de 341 de lei, reprezentând contravaloarea sumelor provenite din livrarea bunurilor către populație care nu au fost evidențiate prin aparatele de marcat electronice fiscale. Totodată, au fost confiscate 1.640 de țigarete, deținute fără documente legale de proveniență.