La finele săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au intervenit la aproximativ 130 de solicitări ale cetățenilor, au constatat 40 de infracțiuni și au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale.

 

În perioada 6 – 8 iulie a.c., peste 200 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate nouă acțiuni și s-a intervenit la 128 de evenimente, dintre care 120 au fost sesizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

În urma activităților, au fost constatate 40 de infracțiuni, patru persoane fiind surprinse în flagrant delict, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 16 măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 206 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 72.000 de lei.

Polițiștii rutieri călărăşeni au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate cinci infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute cinci permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Inspectoratul General al Poliției Române acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune.