Și în acest an, în județul Călărași au fost cele mai liniştite şi sigure Sărbători Pascale din ultimii ani. Polițiștii au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în zilele de Paști, Poliția Română a continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor nedorite, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.
Chiar dacă în anul 2016 în județul Călărași au fost cele mai liniștite Sărbători Pascale din ultimii cinci ani, măsurile luate de poliţiştii în anul 2017, acționând pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, precum și siguranței rutiere, au făcut ca în acest an cetățenii să se bucure de sărbători mai liniștite decât anul precedent.
În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași au fost sesizate 26 de infracțiuni, cu 34% mai puține decât anul precedent. Au fost prinse în flagrant zece persoane bănuite de comiterea de infracțiuni și au fost aplicate aproape 200 de sancţiuni contravenţionale.
În perioada 14 – 17 aprilie a.c., pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, polițiștii din Călărași au desfășurat 23 de acțiuni și controale, intervenind la 128 de evenimente. De asemenea, au fost depistate două persoane urmărite.
Polițiștii au intervenit și au aplicat 193 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 36 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 74 la alte acte normative.
În urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți, au fost aplicate 152 de sancțiuni la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice (cinci pentru consum de alcool și 70 pentru viteză). Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 74.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 20 de permise de conducere, din care opt pentru consum de alcool și cinci pentru viteză. De asemenea, polițiștii au constatat zece conducători auto, care, deși nu dețineau permis de conducere sau se aflau sub influența alcoolului, s-au urcat la volan. Totodată, nici în acest an nu au fost înregistrate accidente rutiere cu persoane rănite grav sau decedate, rezultând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română, și-au atins scopul.