Peste 150 de persoane au fost legitimate, aproximativ 200 de autovehicule au fost controlate și 82 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști în județul Călărași.

 

Zilele trecute, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești, Secției 1 Poliție Rurală Călărași și Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea a urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contra legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și prevenirea activităților comerciale ilicite și depistarea persoanelor care nu respectă legislația în domeniu.

Pe parcursul desfășurării acțiunii a fost constatată o infracțiune, fiind verificate 197 de autovehicule și 25 de persoane aflate în control judiciar și arest la domiciliu. De asemenea, polițiștii au controlat şase societăți comerciale și 18 agenți de pază. Au fost legitimate 159 de persoane, 82 dintre acestea săvârșind fapte de natură contravenționale fiind luate măsuri de sancționare, astfel: 68 dintre sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cinci pentru încălcări ale Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, patru în baza prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și cinci la alte acte normative. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 74.775 de lei.

Alături de polițiști la acțiune au participat reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călărași, angajați din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași și jandarmi.

Acțiunile de acest gen vor fi efectuate în continuare pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Spre exemplu, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Roseți, județul Călărași, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un moped, deși nu poseda permis. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis.

De asemenea, administratorul unei societăți a fost sancționat de polițiști pentru că nu a evidențiat prin casa de marcat încasările provenind din vânzarea de mărfuri în sumă de 261 de lei. Acesta nu deținea licență din partea titularilor drepturilor de autor pentru muzica ambientală difuzată în bar, fapt pentru care a fost sancționat contravențional.