Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal care afectează climatul de ordine și siguranță publică și pentru reducerea riscului de accidente.

 

În data de 28 august 2020, la nivelul județului Călărași, polițiștii au desfășurat activități cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal care afectează climatul de ordine și siguranță publică și pentru reducerea riscului de accidente.

Au fost aplicate 463 de sancțiuni în valoare de peste 135.000 de lei și s-au confiscat bunuri în valoare de 833 de lei.

În cadrul acțiunii au fost controlate 289 de autovehicule, fiind reținute 11 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

De asemenea, pentru verificarea respectării normelor legale, polițiștii au controlat 68 de unități comerciale, 91 de terase și 243 de mijloace de transport în comun.

În activități au fost angrenați și jandarmi, polițiști locali și de frontieră.

La data de 28 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Alexandru Odobescu, județul Călărași, în timp ce conducea în aceeași localitate pe Drumul Judeţean 307, având permisul de conducere suspendat. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,34 mg/l alcool în aerul expirat. Pe numele bărbatului polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.